İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Genel Konular
  3. 1195 Sistem Hatası
Trendlerdeki Yazı

1195 Sistem Hatası

https://www.destek360.com/wp-content/uploads/2022/02/Adsiz.png

Günümüzde kendi işini yapmaya çalışan sayısı hızla artmakta. Bu nedenle de karşılaştıkları sorunlar karşısında çözüm önerileri aramaktadırlar. Özellikle elektronik fatura dönemine geçilmesi ile bu sorunlar daha da artmıştır. Bu hatalardan birisi de Gelir İdaresi Başkanlığında yaşanan 1195 hatasıdır. 1195 bir sistem hatasıdır. Elektronik fatura keserken çıkarken bu hata özellikle ilk kez bu işleri yapan kişileri tedirgin etmektedir. İlk kez bu hata ile karşılaşan kullanıcı nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda sorun yaşamaktadır. Peki 1195 hatasının sebebi nedir? Bu hata ile karşılaşıldığında nasıl bir yol izlenmesi gerekir?

1195 Hatası Nedir? Ne Yapılması Gerekir?

1195 bir sistem hatasıdır. Bu durumda maalesef yapabileceğiniz pek bir şey bulunmamaktadır. O an sistemde yaşanan bir sorundan kaynaklanabilir. Bu durumda ilk yapmanız gereken alıcı firmaya haber vermenizdir. Daha sonrasında tekrar fatura göndermeniz gerekmektedir. Bu hata ile karşılaşıldığı durumlarda sistem size aynı ETTN numarası ile fatura göndermenize olanak tanıyacaktır. Siz de bu hata ile karşılaşmanız durumunda aynı ETTN numarası ile faturayı tekrar göndermelisiniz.

1195 Hatasında Faturayı Tekrar Göndermek dışında bir çözüm yolu bulunmamaktadır. Sistem hatasından kaynaklanan bu sorunun başka bir çözüm yolu bulunmamaktadır. Bu duruma kullanıcının bir müdahale yetkisi yoktur. Sistem hatasından kaynaklı durumlarda tekrar fatura gönderilmelidir. Bu kodu alan faturalar geçersiz sayılacaktır. Geçersiz olan faturalar ile ilgili bir işlem yapmanız gerekmemektedir.

1195 Hatası Neden Oluşur?

Bu durumda net bir cevap vermek maalesef mümkün değil. O an sistemde oluşan bir sorun, bir gecikme veya benzeri bir durum bu hatanın oluşmasına sebep olabilir. Net olarak şu sorundan kaynaklanmıştır demek maalesef zor. Bu nedenle elinizden gelen bir durum olmayacaktır. Bu hatanın çıkması durumunda panik yapmadan aynı fatura aynı ETTN numarası ile gönderilmelidir. Bu işlem yapıldıktan sonra sorun kalmayacaktır. Soruna sizin yapabileceğiniz başka bir çözüm yolu yoktur. Yine de alıcıyı da durumdan haberdar etmeniz gerektiğini unutmayınız. Böyle bir sorun ile karşılaşırsanız aynı faturayı kesmeden önce alıcıya da haber veriniz.  Böylelikle ileride oluşabilecek sorunların önüne geçebilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap