İlginizi Çekebilir
0xc00007b-hatasi-cozumu-1571504376
  1. Ana Sayfa
  2. Destek360
  3. Bilgisayar açılışında uzun bip sesleri ne anlama geliyor
Trendlerdeki Yazı

Bilgisayar açılışında uzun bip sesleri ne anlama geliyor

images

Bilgisayarlar, hayatımızın her noktasında sıklıkla kullandığımız, hayatımızı kolaylaştıran son derece etkili cihazlardır. Teknolojik gelişmeler ışığında her gün yeni modellerinin piyasadaki yerini aldığı bilgisayarlar, özellikle de oyun, montaj ve çeşitli internet işlerinin görülmesi konusunda insanları tatmin etmektedir. Dünya üzerinde üretilen bilgisayarların pek çoğu, masa üstü olarak üretildiğinden kullanıcıların dizüstü platformuna alışması zaman almıştır. Masaüstü bilgisayarlarda kullanımın tek tip olması bir eksi yön iken, yine de özellikle de oyuncular için tercih sebebi olmuştur. Bu noktada bazı bilgisayarlar, teknolojik olarak geride kalmanın yanı sıra pek çok sebepten dolayı bazı sorunlar ile karşılaşmaktadır. Bu sorunların çoğuz yazılım sorunları iken, bazı noktalarda da donanım olarak bir sıkıntı olabilmektedir. Bilgisayarınız açılırken uzun uzun ‘’bip’’ sesleri geliyorsa, o bilgisayarın işlemcisi size bir işaret veriyor demektir.

İşlemci Sorunu

Bilgisayarlar, ‘’bip’’ dili adı verilen bir iletişim ağıyla kullanıcılara herhangi bir problem olduğunda mesaj verebilme özelliğine sahiptir. Başlat tuşuna basıldıktan yaklaşık 2-3 saniye sonra devreye giren bu sesler, genellikle donanım sıkıntısı olduğuna işaret eder. Bu noktada en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de, 2010 ve öncesinde üretilmiş olan eski tip işlemcilerin vermiş olduğu sıkıntıdır.

Günümüz şartlarında üretilen ürünlerde her ne kadar böyle bir sıkıntı olmasa da, o zamanın teknolojisi ile bir bip iletişim yolu üretilmiş olması gerçekten hayranlık verici. Bilgisayarın açılma ekranın uzun aralıklarla ‘’biiip’’ diye ses duyuyorsanız, işlemcinizde bir sıkıntı olduğunu bilmelisiniz. Bu problem için ilk etapta işlemcinin hasar gördüğünü veya yandığını söylemek biraz ağır kaçar. İşlemci üzerinde yer alan soğutucu fanın dört köşesinde klipsler mevcuttur.

Öncelikle onları kontrol ederek herhangi bir tanesi yerinden çıkmış mı diye bakın. Daha sonra çözülmediyse, işlemcinin yerine tam oturup oturmadığını kontrol edin. Eğer bu kontrollerden sonra cihaz hala ötmekte ve ekranınız siyah renkte ise, geçmiş olsun. Cihazınıza uygun veya yeni bir model işlemci araştırmalarına başlayabilirsiniz. Bu sorundan ufak sıyrıklarla atlatabilmenizin bir başka yöntemi de belki de işlemci soğutucusunun arızalı olmasıdır. Yine işlemcinizle uygun bir soğutucu bulup bu sorundan az maliyetle kurtulabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorum Yap