İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Öneri ve Tavsiye
  3. Google Adsense onayı nasıl alınır?
Trendlerdeki Yazı

Google Adsense onayı nasıl alınır?

adsense_7234

Google Adsense Onayı Alma

Adsense sunduğu şartları yerine getiren her site ve blog sahibinin başvurusunu onaylamaktadır. Bunun için başvurunuzu yapmadan önce gerekli koşulları sağlamalısınız. Peki, Adsense onayı için gerekli olan koşullar nelerdir? Site, Adsense için nasıl düzenlenir? Adsense başvurusu nasıl yapılır? Oluşturduğum site Adsense için uygun mudur? Adsense tarafından istenen gereksinimler nelerdir? Eğer bu gibi soruların cevaplarını arıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Adsense Onayı Nasıl Alınabilir?

Kaliteli İçerik

İlk yapmanız gerekenlerden biri her daim oluşturduğunuz içeriklerinizin kaliteli olmasına özen göstermenizdir. Kalitesi yüksek olan bir site, kalitesi yüksek olan içerikler ile oluşturulmaktadır. İçeriğin kaliteli olması demek eşsiz, süslü, açıklanabilir içerik demektir. Adsense için onay almak istiyorsanız, ilk yapmanız gereken içeriklerinize özen göstermeli ve onlara önem vermenizdir. Eğer içeriklerinizi oluştururken kaliteli olması konusunda dikkat etmezseniz, Adsense başvurunuzun reddedilebileceğini söylemek isterim. İçeriklerin kaliteli olması konusunda bilmeniz gerekenlerden en önemlisi Google Adsense, telif hakkı içeren siteleri kesinlikle onaylamamaktadır. Bundan dolayı içeriklerinizi hazırlarken telif hakkına yakalanmamaya dikkat etmelisiniz.

Meta Açıklamaları

Oluşturduğunuz içeriklerin meta bilgilerini ve meta açıklamalarını birbiri ile uyumlu olarak belirlemelisiniz. Meta etiketleri, oluşturduğunuz içeriğin botlar tarafından ne olduğunu anlamasına yardımcı olmaktadır. Adsense onayı almak için başvurduğunuzda kontrol aşamasında onlarca site başvurusundan dolayı yöneticilerin her sitenin içeriğini tek tek kontrol etme gibi şansları yoktur. Yani çoğu sitenin içerik kontrolü botlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu durumu kendiniz için olumlu yönde kullanmak isterseniz ve başvurunuzun onaylanmasını isterseniz, meta etiketlerini doğru kullanmalısınız.

Meta Açıklamaları: Arama motorunda gösterilen sonuçlarda içeriğinizin altında bulunan küçük açıklamalardır.

Arama yapan kişilerin sitenize erişmeden önce içeriğiniz hakkında bilgi edinmesini sağlar. Botlarda bu açıklamaları dikkate alırlar. Arama yapan kişilerin içeriğinizin araştırdıkları konu hakkında olup olmadığını belirlemelerinde ve içeriğinize tıklayıp tıklamayacaklarında en büyük rol oynayan şeylerden biridir.

Meta başlığı, boşluklar dahil, 60 karakter ve meta açıklaması, boşluklar dahil, 160 karakter olması daha uygundur.

Yeterli İçerik Sayısı

Sitenizin alakalı olduğu konu hakkında her sayfa ve kategoride yeterli içerik barındırmanız gerekir.

  • Her etikette ve kategoride en az 4-5 içerik olması en iyisidir.
  • Kategoriler boş bırakılmamalıdır. Yani kategori oluşturduysanız içinde içerik bulunmalıdır.
  • Farklı kategorilerde bulunan içerik sayısı dengesiz olmaması başvuru sırasında önemlidir. Genellikle en çok içerik bulunan kategori ile en az içerik bulunan kategori arasında 1:2 oranını geçmemesi tavsiye edilir.
  • Oluşturduğunuz içeriklerin 300-600 kelime arasında olması siteniz için iyi olacaktır.

Görseller

Google Adsense, sitede telif hakkı ile korunan içerik bulunursa bu siteyi onaylamaz. Çoğu site sahibi içeriklerine uygun görsel bulurken bu hataya düşmektedir. Bundan dolayı telifsiz olan görseller bulunan sitelerden içeriğinize uygun olan görseli bulmanızı öneririm.

Yorum Yap

Yorum Yap