İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Destek360
  3. Bekçilik başvurusu nasıl yapılır
Trendlerdeki Yazı

Bekçilik başvurusu nasıl yapılır

indir
  • Bekçi Nedir? 
  • Bekçinin Görevi Nedir? 
  • Bekçi Olmak için Ne Gerekli? 
  • Bekçiliğin Faydaları Nelerdir? 
  • Bekçiler Ne Kadar Maaş Alır? 

Bekçi Nedir?

Bekçi, belli bir alanın bölgenin güvenliğini sağlamakla görevli olan kişidir. Akşam 22.00 sabah 06.00 arası mesai saatlerinde görevlerini yapan bekçiler, silah taşıyabilirler ve kullanma yetkisine (gerekli durumlarda) sahiptirler. Bekçiler halkın can ve mal güvenliğini korumakla görevlidirler. Bekçiler Polis Meslek Eğitim merkezlerinde eğitim görüp sözlü ve yazılı sınavlara girerler. Polise yardımcı olan bir meslek sektöründedir. Bekçiler park, plaza, okul, peron, cadde ve sokak gibi alanlarda görev alırlar. POMEM tarafından verilen eğitimden geçtikten sonra bu işi yapma yeterliliğine sahip olurlar 

Sokaklarda, parklarda, caddelerde sık sık karşılaştığımız bekçiler, güvenlik kontrolü gibi polisin yükünü azaltacak, işlere yardımcı olurlar. Diğer görevleri ise, Uyuşturucu satan satıcıların yerini tespit etmek ve onları yakalamak, Yasa dışı illegal oyun oynayanları veyahut oynatanları bulup yakalamak, Toplumu rahatsız eden, insanlar arasındaki huzuru bozan kişileri bulmak ve onların gözaltına alınmalarına yardımcı olmaktır. 

Bekçi Olmak için Neler Gerekli? 

Öncelikle Türkiye vatandaşı olmak zorundasınız. Değilseniz Türkiye’de bekçi olamazsınız. Lise diplomasına sahip olmak, en az 1.67cm boyunda olmak, Askerliği tamamlamış olmak, Beden kitle arası 18 ila 27 arasında olmak. En az 18 en fazla 30 yaşında olmak, bekçilerin terör örgütleriyle herhangi bir bağlantısının olmaması gerekiyor., Silah taşımak için gerekli ruhsatları çıkarmak. Gece bekçisi olabilmek için Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin 20 gün süren eğitimlerine katılmak zorundasınız. Sonrasında ise yazılı ve sözlü sınavlara girersiniz. Daha sonra seçilirseniz sizlerde Bekçi olabilirsiniz. 

Bekçilerin görevleri nelerdir?

İllegal bahis yapan yerleri bulmak oynayan ve oynatanları bulup yakalamak, 

Halkı rahatsız eden, ses kirliliği çevre kirliliği yapan kişileri tespit edip gözaltına alınmalarını sağlamak, 

Uyuşturucu kullanan veya kullandıranı bulup yakalamak, 

Görev yaptığı saatlerde akşam 22.00 sabah 06.00 arasında olan herhangi bir doğal afet veyahut acil bir durumu, bir çatışmada olabilir. Bunları kolluk kuvvetlerine bildirmek, 

Bekçiler KPSS ile mi Atanıyor? 

Bekçi alımı, bekçiler KPSS ile atanmıyor, sınava girmelerine dahi gerek yok. POMEM’ e başvuru yapılıyor ve bekçi olmak isteyenler belirli tarihler arasında sınavlara giriyorlar. Sınav yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavı olmak üzere üç kategorizeye ayrılıyor. Yazılı sınav puanı %25’i, Sözlü sınav puanı %50’sini, Fiziki yeterlilik sınav puanı ise %25’ini kapsıyor. 

Peki Bekçi Maaşı Ne kadar? İşte buyurun… 

Çevremizi ve mal güvenliğimizi koruyan bekçilerin maaşları, öğrenim durumuna, aylık aile geliri gibi birçok etkene bakılarak belirleniyor.  

Eğer ilkokulu mezunu bir bekçiyseniz aylık maaşınız; 4.302.80 TL’dir. Lise mezunu bir bekçi ise en az 4.352 TL, en fazla ise 4.455.14 TL alır. Eğer Ön lisans mezunu bir Bekçiyseniz 4357,50 TL ile 4.400 TL arasında maaş alırsınız. Lisans mezunu ve bekar olan bir bekçiyseniz en az 4, 404 TL  en fazla 4,657,00 TL arasında maaş alırsınız.  

Yorum Yap

Yorum Yap