İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Oyun haberleri ve yardım
  3. Valorant TPM 2.0 Hatası
Trendlerdeki Yazı

Valorant TPM 2.0 Hatası

Windows 11’de sıklıkla karşılaşılan bir hata TPM hatası. TPM bilgisayarımızın şifresini korumayı sağlayan donanımsal bir yapı. Bu sistem de Windows 11 ile zorunlu tutulmaya başladı. Tabii ki bunun zorunlu tutulması da yazılımları da ekledi.

https://www.destek360.com/wp-content/uploads/2022/03/Valorant-TPM-2.0-Hatasi-Cozumu-Destek360.jpg

Windows 11 hızla hayatımıza girmeye başladı. Fakat bazı sorunları da beraberinde getirmedi değil. Özellikle Windows 11’in bilgisayarlarda güvenli siste modülü (TPM)’nü zorunlu tutması birçok soruna neden oldu. Bunlardan birisi de Valorant TPM 2.0 hatası oldu. Peki Valorant TPM 2.0 hatası nedir? Bu hata nasıl çözülür?

Valorant TPM 2.0 Hatası Nedir?

Windows 11’de sıklıkla karşılaşılan bir hata TPM hatası. TPM bilgisayarımızın şifresini korumayı sağlayan donanımsal bir yapı. Bu sistem de Windows 11 ile zorunlu tutulmaya başladı. Tabii ki bunun zorunlu tutulması da yazılımları da ekledi. Valorant’da Windows 11 çalıştıran ama TPM’si kapalı olan bilgisayarlarda hata vermekte. Bu sorunun temel nedenini bilgisayarınızda TPM 2.0 desteği olduğu halde bunu aktif etmemeniz oluşturmakta. TPM açık olsa bile secure boot’un kapalı olması da bu soruna neden olmakta.

Valorant TPM 2.0 Hatası Çözümü

Oyunun verdiği bu hatanın birkaç çözüm yolu bulunmakta. Bu çözüm yolları;

  • İlk ve en kolay yol henüz Windows 11’e geçmemek. Biraz tuhaf gelebilir fakat Windows 10’da kalmak bu tür sorunları yaşamamak için şu anda en tavsiye edebileceğimiz yöntem. Henüz çok yeni bir işletim sistemi olan Windows 11’de bu ve buna benzer problemler çıkması çok normal. Bu hataların tamamı giderilene kadar Windows 10’da kalmak sorunlardan sizi uzak tutacaktır.
  • İkinci çözüm yolu ilk olarak TPM’yi aktif etmektir. Bunun için bilgisayarınızın biosuna girmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında Bios’dan security (güvenlik) ayarlarına gelmeli ve buradan TPM’i enable (aktif) konumuna getirmelisiniz.
  • Üçüncü yöntem ise TPM’yi açtığınız halde hata almaya devam ediyorsanız Secure Boot’u aktif etmektir. Bunun için yine Bios menüsüne gelip Security ayarlarına girip buradan Secure Boot’u enable (aktif) konuma getirmeniz gerekmektedir.

Secure Boot ve TPM’yi aktif ettikten sonra sorununuz büyük ihtimalle çözülecektir. Buna rağmen sorunun çözülmediği durumlarda olabilmektedir. Henüz sorun çok yeni olduğu için hem Windows yani Microsoft tarafından hem de oyun geliştiricileri tarafından yayınlanacak güncellemeleri beklemek bu noktada en kesin çözüm olacaktır. Şu anda son kullanıcı olarak yapılabilecek 3 çözüm yolu bu şekildedir.

Yorum Yap

Yorum Yap